Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Cambresdases

Hola a tothom:

Aquest "finde" del 16-17 de Febrer vam anar a Cambredase un grup de set persones de les quals 5 havien fet el curset d'iniciació: el Cristian, la Laia, el Guillem, l'Oriol i la Núria, també hi anava "el Niño Canela". Vam anar a escalar a Olopte el dissabte, zona que no em va agradar gaire, i per la nit vam fer bivac al pàrquing d'Eina, si ho feu vigileu amb les "retracs", a nosaltres ens van despertar a mitja nit i la teníem a 3m, al dia següent vam matinar molt, i tot i el fred que feia vam començar l'aproximació a través de l'estació d'esquí fins al final del telesquí del Pla (en forma d'ancora). Des d'allí sortia el camí (amb traça marcada) fins al peu de les canals. Ens vam equipar i repartir les canals: Laia-Cristian canal Gigoló, Guillem i "Niño Canela" canal Eclair, Ivan, Oriol i Núria canal Bugnagas. Les condicions de neu eren bones en quant a quantitat a les canals, però pel meu gust estava massa tova. El principal problema va ser que els trossos de mixta eren de roca pura.

Així doncs la canal Bugnagas es va quedar a mig fer perquè el pas de roca ens superava en grau per fer-la amb bota dura, però amb les ganes que hi havia de fer canals, vam tirar una mica enrere i vam atacar la canal Eclair. És una canal que puja força dreta des del principi i es progressa prou bé només amb piolets i grampons fins al primer pas de roca/mixt. Aquí hi ha una roca enorme a recer de la qual, val la pena fer reunió per assegurar el pas amb un friend del 2 i quedar protegit de vent i pedres (que cauen, sí, perquè més amunt hi ha una zona molt descomposada), tot i així el pas de mixta no té gaire dificultat, hi ha lloc per col.locar un altre friend del 0,75 i al sortir vam fer reunió triangulant 2 piolets perquè la cordada acabés de passar. Va ser allí on vam divisar la cordada del Guillem i el Canela; aquest últim estava clavant el piolet a l´últim ressalt de neu per acabar el pas de roca final de la canal.

Després de que passessin la Núria i l'Oriol vam veure com el Guillem superava el pas de 4art i ens van dir que la cosa estava "durilla", doncs estava molt descomposada i que ells l'havien passat amb una corda per dalt, que els hi havien passat uns amics del curs d'alpinisme avançat: el David, la Mireia i l'Aleix. Per tant amb la corda per dalt vaig poder comprobar que la cosa realment era xunga i un cop a dalt vam muntar un polipasto per ajudar ala Núria i a l'Oriol. Però l'Oriol esta molt fort i realment no li va fer falta.

Després vam decidir baixar per l'aresta NW...No ho feu perquè la baixada és dreta llarga i pesada. Total que si hi aneu aquest cap de setmana disfrutareu perquè la neu està bé, Però ull amb els passos de roca que són "durillos" en algun cas.

Salut i muntanya.

Text: Ivan Torné
Fotos: Laia Bernués

 
ir arriba