Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


La Gallina Pelada i el refugi Delgado Úbeda

La Dolors ha anat a fer una mica de recerca per les activitats hivernals d' aquesta temporada. Una bona excusa per anar a veure a l' Eli que estarà encantada si la visitem quan fem una sortida de raquetes o esquí de muntanya per la zona.

Pedraforca
10-11-10
S' ha de gaudir dels bons dies de sol, i per això aquest dissabte passat, vaig aprofitar per pujar a la Gallina Pelada o Cap Llitzet, a la Serra d’Ensija, i per anar a veure a una companya del Grup d’Alpinisme, l’Eli, que ara és la guarda del Refugi Delgado Úbeda. Feia més de 20 anys que no m' apropava per aquesta zona.
Així que agafo la carretera de Berga i desprès el trencall de Saldes fins el coll de la Trapa. D’aquí surt una carretera de muntanya que arriba fins Vallcebre. Desprès d’uns 4 kilòmetres deixo el cotxe en un paratge anomenat La Font Freda, el nom li és molt adient, en un dels revolts el cotxe em fa una petita virolla, la carretera està glaçada.
Començo a caminar des de La Font Freda per una camí ben fresat per dins el bosc. Mentre camino vaig pensant, quina llàstima no haver vingut uns dies abans segur que devia ser ple de bolets.
El lloc és molt bonic. El camí puja força ràpid i al cap de mitja hora apareixen el primers prats i magnifiques vistes sobre el Pedraforca. Segueixo pujant fins arribar a unes grans planelles d' herba a una alçada de 2050m. Travesso els prats, passo per davant del refugi, i em dirigeixo cap el cim, ara per pendents moderades, a les 11,30 arribo a La Gallina Pelada de 2.327 m, el cim mes alt de la zona. És un magnífic mirador del Pedraforca, La Serra del Cadi, Rasos de Peguera..... Des de el cim continuo per una aresta fins la punta de Roca Blanca, i esmorzo contemplant la bona panoràmica.
En tornar vaig carenejant per petits cims fins l’alçada del refugi, baixo per una pendent d’herba directa al refugi, i ara si que m' aturo a saludar a l’Eli. Em mostra el refugi petitó i acollidor. Fora hi te unes tumbones amb un jardí immens amb vistes, i, com no, ens hi estirem, i mentre ens prenem una cervesa fem petar la xerrada fins que el sol s’amaga per darrera La Gallina Pelada. És hora d’entrar al refugi on hi té una bona estufa.
Aquesta zona te moltes possibilitats si pot fer raquetes, esqui de muntanya, escalada (Roca Gran de Ferrús) o simplement caminar. Si pot accedir per diferents llocs, per Font Freda, pel Torrent d’Ensija, per Serra Volto, Torrent de les Llobateres, Les Collaretes, Fumanya. A l’hivern netegen la carretera fins el Pla de Palomera i es puja per La Font Freda, és el camí més segur, i fora de perill d’allaus.

Text i fotos: Dolors Gurri

 
ir arriba