Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Canal a la nord dels Pessons

La manca de neu d'aquest hivern fa que tothom vagi a la cerca dels racons coneguts per aprofitar el poc que hi ha. L' Amadeu aprofita que la Raquel i en Xavi dC estan per la Cerdanya per fer activitat. Van al circ de Pessons que per la seva orientació nord sempre hi té més durada el mantell blanc. Després resulta que fan la mateixa canal que varen fer de nit, una altra colla del Grup en una recordada sortida amb tendes el gener del 2008, i que podeu llegir AQUÍ

12 de Gener 2011
Bona nit companys; adjunto petita crònica de l´ascensió al Pessons de dissabte matí. (08-01-11)

Divendres i a darrera hora finalment quedo amb el Xavi de Càceres i la Raquel per intentar algun corredor, la Raquel no es troba bé i anem amb el Xavi. La idea es el corredor o canal amagada a la cara nord del Pic de Pessons, doncs crec que hi haurà neu suficient; el problema i la por el l´habitual cornisa i me´n porto els prismàtics per controlar des de el pàrquing de Grau Roig.

Arribem i es veu una franja de neu sobre la roca a l´aresta i penso que hi ha una bona cornisa, merda¡¡¡, ho comentem amb el Xavi i decidim aproximar i si pinten bastos fem algun altre corredor.

Li dic al Xavi que agafi les raquetes, insisteixo i no em fa cas, ja tindrà temps d´arrepentir-se..... Arribem a la base desprès d´una aproximació llargueta i amb el Savi patint doncs s´enfonsa aleatòriament i freqüent. Miro amb els prismàtics, no sembla que estigui tan malament la sortida, consulto amb el Xavi i avanti.

Es una canal similar a la del bony d´Envalira, un però més llarga, amb una sortida tipus Sàbat però més inclinada (sort que sense cornisa en el punt que vam sortir), i amb dos ressalts que amb més neu crec que han de donar pocs problemes però que tal com els trobem eren més complicats que el primer i segon de la del Bony respectivament l´altre dia.

Ens encordem en el primer doncs el Xavi es fica pel costat dret que es l´equivocat, l´asseguro i acaba de pujar, jo pujo per l´esquerre, el correcte que es com una espècie de túnel a la roca i on m´he de treure la motxilla perquè entre ella i jo no som petits i no passo.

El segon ressalt el supero jo també encordat i monto reunió uns 30 metres més amunt. Puja el Xavi i aprofitant la reunió li dic que tiri amunt fins sortir i com la reunió es molt bona si hi ha algun problema a la sortida queda ben cobert. Arriba a dalt, pujo jo, fem cim i cap avall. Bona jornada i molt bon company.

Per cert, jo aquest dia sense raquetes ho hagués engegat a la merda a l´anada, bravo Xavi, però crec que hi ha una certa tendència a no agafar-les i penso que es un error. Es una eina útil i no pesen tant i amb una bona motxilla es poden portar sense problema, i permeten grimpar quelcom (l´any passat vaig trencar unes fent-ho), i superar pendents molt fortes de pujada i baixada (i si no que li demanin a l´Emili, especialista en raquetes extremes).

Bé, salut i bona nit.

Text: Amadeu
Fotos: Xavi deC

 
ir arriba