Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Campament d' Alpinisme. Estiu 2011.

Anayet
El campament d' alpinisme d' aquest estiu 2011, no l' hem fet als Alps com altres anys. Això de la crisi ens ha agafat a tots, i hem decidit que no faríem despeses supèrflues.

Inflada delirant de matalassos.

Hem anat 9 dies al Càmping Escarra, a Escarrilla, a tocar de Sallent de Gàllego. En total i en diferents dies hem estat a la vora una vintena, però mai tots junts, i alguns només de visita d' un dia. Hem fet diverses ascensions, i algunes passejades més tranquil·les. Aviat penjarem cròniques promeses, i fotos a dojo, però de moment fem un petit resum.

El dissabte 16 de Juliol, l'hem dedicat a comprar queviures, preparar rutes, muntar tendes, i la gran tenda que ja fa tres anys que fem servir de menjador/sala de reunions, i on també hi han dormit alguns. De fet el mateix dissabte hi han dormit 7 persones incloses les dues filles, i les seves dues amigues, d'en Xavi G. que han arribat a l' hora de sopar i així s'han estalviat la feina de muntar tenda.


Nocturna cap a Sallent

A la tarda hem fet una passejada que ens ha portat fins al riu per un corriol dins el bosc equipat amb cordes.
Ha coincidit que aquests dies fan el festival de música Pirineos Sur que ja va per la vintena edició. Hi ha dos escenaris un a Lanuza d' amunt de l' aigua del pantà amb graderies a la riba, i l' altre a Sallent en una explanada a l' entrada del poble.
 En acabar de sopar, i de muntar els matalassos inflables per la troupe d'en Xavi (un espectacle delirant amenitzat pel vi d' O Porto) ens en hi hem anat, però estava tot ple. Finalment hem fet una marxa nocturna amb frontals, perquè la Guardia Civil que no deixava passar cap cotxe. Una passejada, una cervesa, i de tornada la música que ens arriba de l' altre costat de les aigües, des de Lanuza. Fa bona nit, serà l' únic dia que no passarem fred. Anem a dormir tard perquè no matinarem, la previsió és dolenta i es complirà el pronòstic.

 
Estanys Anayet

Diumenge 17. Plou fins a les 10 del matí i després d' esmorzar sortim cap l' Anayet cap a les 12 del migdia. Som la Dolors, l' Eduardo, en Joan, i l' Emili. Fot un fred que pela.
 
Pugem d' una tirada entre boires i nuvolades, i algun petit plugim, però després de fer el flanqueig equipat amb cadenes, i la grimpada a la canal final, en arribar al cim ens saluda el sol i podem dinar tranquilament, amb una mica de vent. Els núvols, però, no ens permeten ni tant sols veure el Midi d' Ossau que està al davant nostre mirant cap al nord.


Cim Anayet
A la baixada l' Eduardo i en Joan encara faran el Vértice del Anayet que de fet és uns metres més alt.
Al penúltim aparcament de Formigal, prop del Portalet, ens acomiadem de l' Eduardo que marxa, i tornarà divendres a la nit. De tornada al càmping, dutxa i sopar. Per demà ens hem fixat en una ruta traçada en el mapa de l' Editorial Pirineo que retalla la volta clàssica al Midi, per l'oest, a uns 400 o 500m per damunt de la ruta normal. No ens podem imaginar el que ens espera !!!

Dilluns 18. Sortim cap a les 10. Volem fer una cosa suau, d' entrenament. Hem decidit refiar-nos del mapa i hem calculat que en 5 o 6 hores feríem la volta, per tant, equip d' excursionisme, bambes de muntanya, o botes lleugeres, motxilla petita, i poca cosa més.

Cara nord del Midi, on dinarem

Deixem el cotxe a l' aparcament de la Cabane de l' Araille, el primer que hi ha baixant del Portalet pel costat francès. La forta pujada la fem ràpids i anem passant totes les colles de gavatxos, que sembla que encara tenen ressaca de la seva festa nacional del passat dijous. En poc més d' una hora som al refugi de Pombie. Una petita aturada i seguim cap el Col de Suzon, i aquí girem a l' oest, primer de baixada i després en forta pujada fins al coll de Les Cournes de Moudelhs, on ens aturem, i dinem, en un lloc amb vistes espectaculars cap a la paret nord del Midí i cap a les valls que l'envolten per ponent.


Pedregam a la cara oest del Midi d' Ossau

Baixem esperant trobar unes fites que ens han de portar pel camí del mapa, però no hi ha fites, ni camí, baixem més i trobem un camí que ens sembla probable, seguim unes fites que s' acaben de cop. No tornarem endarrere! Ara no ! Segons el mapa el camí segueix la mateixa curva de nivell a uns 1.225m d' altura aproximadament. Doncs seguim. El mapa menteix, i dels 5 colls previstos en total, en farem uns 4 o 5 més, pel mig de grans blocs, mates de neret i nabius, que fan inpracticable qualsevol ruta lògica. Trobem 4(exactes) fites en llocs inversemblants, el que confirma que estem fent l'únic camí possible, però inexistent. Quan ja esgotats estem a punt d' arribar al Col de Peyreget, en una audàcia digna d' estudi, decidim que no hem patit prou, i que baixem per la tartera fins al Lac de Peyreguet. D' aquí remuntem cap al col d l' Iou, i llarg retorn cap el cotxe. Només 9h i 1/2 de volta per fer una cosa suau !!!


Al vespre va venir l' Oscar de visita, fa menys d' un any que viuen amb la Montse a Escarrila, i el varem felicitar pel seu segon lloc a l' Ultra-Trail d' Andorra. Demà arriben la Mariona i en Fèlix.
 
 ... CONTINUARÀ ...

 
ir arriba