Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Perú, Cordillera Blanca, Quebrada de Ishinca, Chavin,Pisco, Alpamayo i Machu Pichu


Agost de 2011

I es que aquest any, hem volgut tastar muntanyes llunyanes, res més que les de Perú, en concret la zona de la Cordillera Blanca.
Vam marxar el dia 31 de juliol, un data moooolt concorreguda a nivell d'aeroports, i podriem dir que de miracle arribem a Lima ( entre atrassos de vol, overbookings i algun que altre "despiste"
..nostra culpa...mmm...).

El nostre punt de sortida Huaraz, sembla un petit Chamonix, a nivell de botigues i agencies de muntanya. Allà ja es nota l'alçada, doncs estem a una altitud similar a la de l'Aneto. Pujar les escales de l'hotel amb la motxilla gran, ja costa alguna esbufegada...
Ens trobem amb l'Anna i l'Oriol que ja corren pel país fa uns dies.

im és pujar al Llac Churup, 4500m, per fer una mena d'aclimatació, que ja veurem més tard que no n'hi ha prou...

Després de 4-5hores d'aproximació plantem tendes, quin escampall!!!...mules, motxilles, menjar...Ja al segon dia, posem rumb a la Quebrada d'Ishinca, on muntarem el camp base pels pròxims 8-9 dies. Aquí tenim objectius diversos, com l'Urus 5495m, l'Ishinca 5534m, culminant amb el Tocllaraju 6030m.
Aquella mateixa nit ja ens lleven a la una de la matinada per
esmorçar i sortir de nit cap al "nevado de Ischinca". Veurem que és molt comú llevar-se a aquestes hores, i descobrirem que per altres cims, ens llevaran a les 0'00, o inclús a les 23h!!!!!!.Tocllaraju 6030m.
Contents, esgotats...aconseguim fer Cim!!!!!!! Visca "les gominoles de la victòria" Congelades!!!
La pujada a l'Ishinca és còmoda, traquil.la , aixó
si bona part amb frontal. Unes vistes molt maques, i poc a poc descobrirem el que és, el desconegut "mal d'alçada" en tota la seva magnitud!.
Després d'un merescut descans, uns d'un dia, altres de dos, s'assoleix l'Urus, un cim esplèndid o tothom i disfruta prou!!!! més Gominoles!!!
Aquí ja contem amb la presència d'en Xavi Serrallonga i de la Núria una noia procedent de Madrid, que no sap amb qui s'ajunta!!! hehehehe..
EL Tocllaraju també és assolit, fent un camp 1 intermig. I ja cansats, reventats ens retrobem tots ja de nou al Camp Base.
A partir d'aquest moment el grup es divideix, La Montse l'Isra, en Norbert i la Núria fan via cap les Runes de Chavin, en Xavi, Anna i Núria marxen cap al Pisco i Chopicalqui i en Rafa i l'Oriol marxen al fantàstic Alpamayo!!!! objectiu final.

L'aclimatació va millorant i ens retrobem a

Huaraz després de 5 dies, amb el Pisco a la butxaca, (el turisme del primer grup va durar poc...), el segon grup amb cim assolits, i l'Oriol i en Rafa amb l'Alpamayo aconseguit!. Una gran pizza i unes cerveses faran la colenda de la primera part del viatge, la part de montanya.Ara ens toca fer una mica de relax i fer el guiri pel Machu Pichu.
I dit i fet, el mateix dia que baixem de la Quebrada, amb un bus nocturn ens dirigim a Lima, amb un bus nocturn, al matí tenim l'avió a Cuzco, per començar la ruta cap a Ollantaytambo, amb destí Aguascalientes....llevar-nos a les 3'00am per pujar caminant al Machu Pichu i després al Huayna Picchu.....però qui ha dit turisme i RELAX???¿¿


La visita guiada, ens agrada molt, i la veritat és 100% recomanable.
Ja de retorn a Cuzco ens asseventem de que la nostra companyia aèria peruana interna ha estat tancada pel govern, segons diuen per insegura.... Bé, la qüestió és que ens quedem tirats a una hora de vol de Lima, i amb el risc de perdre l'avió de tornada a Barcelona. No queda altre solució que agafar un bus a Lima, que triga 22h!!!!!!!!!!....però com que fem una ruta turística per Perú????...qui va dir Turisme, relax?????.....

Rebentats, arribem finalment a Lima i de Lima a Madrid i a Barcelona.....3 dies de viatge amunt i avall!!!!!!

Ha estat una molt bona experiència crec que per tots, amb ganes de repetir.
PD: Deixo la Crònica dels Alpamyistes per ells...

Text i Fotos de Núria Perapoch

 
ir arriba