Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


ARESTA SEIL DERA BACO 

9/08/2012


Hola a tots

El dijous 9 d'agost juntament amb Quim i Domingo vam emprendre l'aventura de fer aquesta cresta que està al massís Posets-Perdiguero.
En principi la idea era fer la de Gougrs Blancs-Clarabides però Quim ens va convèncer que aquesta era més llarga i entretinguda al que hem d'afegir també "més difícil".
L'elecció va ser encertada encara que l'altra cresta queda pendent per una altra ocasió.
El Quim és guia de muntanya i la veritat és que semblava que sabia la carena de memòria. Va ser sempre davant i si es va equivocar dues vegades d'itinerari això va ser tot. L' hem de fitxar.
Per a Domingo era la primera carena pirinenca que feia i la seva opinió va ser que li va agradar molt l'activitat però l'exposició al buit li va semblar molt arriscada.
Domingo és un nou membre del grup.

La cresta està classificada com a PD+ i la major dificultat la trobem en la baixada a la bretxa que hi ha entre els dos pics Portillons i en el destrepe cap al Port de Portilló d'O Això sí hi ha trams molt delicats per la descomposició de la roca i és molt aèria. És una cresta típica pirinenca amb vistes magnífiques. Hi han dos ràpels, un de 10m i altre de 30m.
S'aconsegueixen 6 pics de 3000 s m.: Pic Audoubert-Pic Cap dera Baco Occ.-Pic Cap dera Baco Ori.-Pic Seil dera Baco-Petit Pic Portilló d'O i Pic Portilló d'O o Robert Ollivier.
Després del coll la carena segueix cap al Pic Perdiguero però no teníem ressenyes ni temps per fer-ho.
La baixada interminable, com totes, 1800m. de desnivell i arribada al pàrquing amb els peus i genolls com si fossin del veí.
Magnífica activitat alpina d'estiu que recomano als amants de les crestes, això sí, anar amb compte.

Us envío el link amb totes les fotos.

https://picasaweb.google.com/109584533742462038209/ArestaSeilDeraBaco









Text de: Joan Ramón
Fotos de: Quim Miralles i Joan Ramón


 
ir arriba