Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Campelles i Costa Pubilla, substituts de la coma d'Or

El diumenge 8 de desembre teníem previst fer la sortida de la Coma d'Or des de el Coll de Pimorent. Per tercera vegada consecutiva l'hem agut d'anul·lar. La sortida l'havien preparat la Dolors i en Joan Ramon. Però la Dolors encara en període de recuperació després d'una malaltia, va demanar l' Emili que la substituís com a vocal. El dijous a la reunió del CEC em Joan Ramon organitza els cotxes, però ja avisa que potser la sortida serà anul·lada o modificada en funció de la situació climatològica que anuncia fortíssims vents.

El dissabte després de consultar totes les previsions, en especial la de meteofrance, acordem canviar el lloc de l'activitat. La previsió és de vents de fins a 85 km/h, i jo tinc per norma no anar mai on anuncien vents superiors a 50km/h. Proposo repetir la inacabada sortida que havíem fet amb els Trepitjamolses un parell de setmanes abans, de Campelles a la Covil i el Costa Pubilla.
A quarts de 8 som a El Llac, poc abans de Ribes, esmorzant a les 8 una fila de cotxes puja per la carretera de Campelles i aparquem al final del poble on comença la pista cap a Planoles. Entre una cosa i l'altre son quarts de 9 quan sortim. No tardem a posar les raquetes més d'un quart d'hora. Seguim la pista cap al Coll de l' Erola i a la cruïlla de camins agafem pel mig de la pineda per retallar camí seguint unes marques grogues. Quan tornem a ser a la pista la seguim fins al Coll del Cortal de la Morera, on podem gaudir de la vista (N) del Puig Dòrria i el Puigmal fins al Balandrau, seguim per la pista fins al Coll de Prat de Jou, i una mica més enllà, a la cruïlla on deixem a la dreta la que baixa cap a Nevà, i seguim en direcció al refugi de la Covil. Poc abans d' arribar-hi en un petit collet girem en direcció (E) cap el bosc i enfilem amunt directes cap a les pales amb pins molt oberts i en mitja hora som al cim de la Covil (2.001m) . Fa vent però suportable, la sensació de fred però ens fa abrigar. La vista ens regala els dos vessants, (S) Montserrat, la Mola, el Montseny, les Guilleries la Plana de Vic... , més enllà (W)el Pedraforca, el Port del Compte, i el Cadí i el Moixeró que enllaça cap el N amb la Tossa. Més el Nord la Tossa Plana de Lles, ja més al nord tota la carena que separa l' Ariège de la Cerdanya. Baixem cap al Coll de la Coma Ermada (1.875m) i tots dispersos sense cap ordre, enfilem la darrera pujada cap al Costa Pubilla.
Al cim (2.053m) fa vent i fred, la vista s'engrandeix una mica més però el cel s'ha començat a tapar amb núvols prims. Mengem una mica, i no tardem a baixar. Altre vegada al Coll de la Coma Ermada, on enfilem el camí de tornada que fem per dins el bosc, a estones molt espès, però que és més bonic i entretingut. La neu hi és en quantitat i els més experts gaudeixen de les raquetes. Tornem a ser al Coll de Prat de Jou, i seguirem el mateix camí de l' anada fins al Coll de l' Erola, on parem per dinar, tard. Descansem una petita estona.
Des de aquí ja només ens queda 3/4 d' hora per arribar als cotxes a 1310m. On arribem a la vora les cinc, i tenim temps per tot. Quedem al Llac on hem esmorzat al matí, per fer la cervesa i comentar la jugada. A les sis tornem a agafar el cotxes, i cap a casa. La Coma d' Or haurà d'esperar altre vegada. Però hi tornarem.
Text i fotos: Emili

 
ir arriba