Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


La vaca

"L'ocell del que parlaré és el mussol. El mussol no veu de dia i de nit és més cec que un talp. No sé gran cosa del mussol, així que continuaré amb un altre animal que he triat: la vaca.
La vaca és un mamífer. Té sis costats: el de la dreta, el de l'esquerra, el de dalt, el de baix. El de la part d'enrere té una cua, de la qual penja una brotxa. Amb aquesta brotxa s'espanta les mosques perquè no caiguin en la llet. El cap li serveix per a que li surtin les banyes i, a més, perquè la boca ha de ser en alguna part. Les banyes són per combatre entre elles.
Per la part de baix té la llet. Està equipada per a que se la pugui munyir. Quan se la muny, la llet ve i ja no para mai. Com s'ho fa la vaca? Mai no he pogut comprendre-ho, però cada vegada surt llet amb mes abundància.
El marit de la vaca és el bou. El bou no és mamífer. La vaca no menja gaire, però el que menja el menja dues vegades, així que ja en té bastant. Quan té gana mugeix, i quan no diu res és que està plena d'herba per dins. Les seves potes li arriben fins al terra. La vaca té l'olfacte molt desenvolupat, per la qual cosa se li pot olorar des de molt lluny. Per això l'aire del camp és tan pur."




Museu Pedagògic de París. Redacció d'un nen de 14 anys sobre mamífers o aus..

1 comentari:

trepitjamolses1 ha dit...

Si a 14 anys escriuen com si en tinguessin 8, no és estrany que als 20 votin com si en tinguessin 14.

 
ir arriba