Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


CRÒNICA DE LA CRESTA DEL CUBIL . ANDORRA 26-28 JUNY 2011

Després de treballar per la Revetlla de Sant Joan, i arrencar el dissabte amb la calma, vam decidir tirar cap Andorra. Allà vam localitzar un càmping a la zona de Canillo, portat per un matrimoni molt agradable, igual que el càmping, petit, acollidor i moooolt tranquil.
El diumenge dia 27 ens vam llevar a les 6'00am per esmorçar i estar el més aviat possible fent via, doncs el sol apretava molt a partir de les 10 del matí.
La sortida del pàrquing de Grau Roig, quatre ganyips, una corda, material divers i moltes ganes a la Cresta del Cubill  Àlies..." mi primera Cresta Chispas".
L'aproximació va ser bona, i amb bon temps, fins que ens varem situar al coll d'inici. Un entrepà petit per agafar forces..i " Passo Fermo e non Vértigo"..amunt!!!
EL camí es va deixar anar fent, El primer Gentdarme per la dreta, seguir endavant, un ràpel que vam reforçar..Altre tram esquivant un altre Gentdarme, on l'Ivan va equipar amb un tascó i un friend...sense més problemes amunt!!.
Un  núvolet mentrestant, va anar agafant posicions just a sobre nostre..ens va fer pensar...

Després d'una hora i mitja vam topar amb un pas, un altre Gentdarme, aquest molt més gran, on vam pensar que seria millor afrontar-lo per la seva esquerra...d'aquí va néixer la variant Perapoch-Torné, doncs l'altre a banda, coneixíem l'existència d'un "murete" per equipar. Per voler esquivar el que no toca, l'encigalada va ser màxima. l'Ivan va suar de valent entre roques,


herves i demés vegetació, gens fàcil i entre molts uufff i bufff....arribava a cul de sac sense sortida. Va tocar desgrimpar, uuff...ii buufff..i fer un ràpel i avall....
En aquest punt ens plantegem què fer, hem perdut molt de temps, el núvol sembla que vol ser actiu de veritat..son les 15'30!...jaaa???¿¿¿..


Finalment decidim tirar amunt, fer el famós i recordat per l'Ivan " El murete". L'Ivan es calça els peus de gat, jo no sé perquè no ho vaig fer, cosa que després ho vaig recordar un miler cops, i amunt!.
Després d'uns quatre crits, de "pilla!!", "corda!!" "ara no hem deixis" que crec que fins les vaques de la vall hem van sentir, junts altre cop a la reunió i ja enfilant cap al cim. El tram més difícil ja l'hem passat!.
A les 17'30 vam fer cim!!! entre 4 gotes, però el núvol ens va respectar la foto i la baixada, i altre cop amb el sol de company camí cap al cotxe.
Contents d'una llarga activitat, ho vam celebrar amb una mega pizza a Canillo.

"Gràcies Ivan, per un dia immillorable".


Text i Fotos de Núria

 
ir arriba