Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Cent anys de la Secció de Muntanya del C.E.C.

Tot i que ja feia temps que es feien activitats d'alta muntanya dins el Centre, no va ser fins l'Agost de 1908 que es varen fer les activitats de muntanya com a Secció diferenciada dins del CEC, és per això que aquest any 2008 celebrem el centenari de la Secció de Muntanya.
En l'época dels orígens del Centre, allà pel 1876, l'ascensió a les muntanyes era un mitjà per assolir objectius diferents a l'ascensió amb si mateixa. Bé, en el fons sempre ha estat així, i és així encara, però diríem que els objectius eren menys poètics, menys transcendents. La recerca geogràfica, el descobriment de la vegetació, el coneixement del país i de les seves tradicions., una barreja de excursionisme, art, ciència i cultura, era el que impulsava els primers excursionistes. Però l'esperit esportiu va anar quallant en la societat catalana de finals del S.XIX, i moltes sortides dels socis del CEC, aviat es convertiren en ascensions alpinístiques, per el pur plaer de la muntanya.
L'any 1900 el CEC es va adherir al Congrés Internacional d'Alpinisme. El desembre de 1907 el CEC envia a Albert Santamaria com a delegat al II Concurs d' Esports d'Hivern de Chamonix, i torna entusiasmat. El 7 d'agost de 1908 es va constituir oficialment la Secció d' Esports de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, i no va ser fins el 24 i 25 de desembre del mateix 1908, que no es va fer la primera sortida oficial de la Secció, en que una vintena de socis varen fer cap a els Rasos de Peguera, al Pla de Campllog, el Pla de l'Estany, el poble de Peguera i la Serra d'Ensija. Va ser precisament en aquesta sortida que amb el material que acabava d'arribar de la casa Staub de Zürich, es va fer la primera activitat d'esquí a Catalunya. Això fa que compartim amb els companys de la Secció d'Esquí el nostre origen. Passat l'estiu comencerem un seguit d'actes i d'activitats que ens recordin aquests 100 anys de la Secció de Muntanya.

Text: Emili Rissech
Fotos: Arxiu CEC

 
ir arriba