Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Barrancs Sorrosal, Cebollar, i Consusa Inferior

La gent del Grup d' Alpinisme CEC multiplica les activitats, de les canals glaçades, als barrancs, a les crestes estivals, o amb BTT per Bolívia, curses de muntanya allà on calgui, salts en paracaigudes, escalades als Alps, trekings a l' Himàlaia, ... Potser que ens asseiem a la vora al foc a explicar quatre contes i descansem una mica, o ens agafarà vertigen !


Crònica de barrancs a Ordesa


Amb un company de la Seu, en Feliu, decidim anar el cap de setmana del 20-21 de juny a practicar barranquisme a Torla. Els objectius son ambiciosos pels barrancs en si i per les condicions, al límit d´aigua en algun cas; barranc de Sorrosal, barranc del Cebollar (amb el salt del Carpin) i barranc de Consusa inferior, tots ells catalogats com d´alta dificultat.
El dissabte abordem els dos primers; el barranc de Sorrosal porta molta aigua i cal parar molta atenció, fins i tot cal vorejar pels laterals alguns ràpids que estan impracticables. Tot es va desenvolupant amb emoció, aquí un salt, allà un tobogà i més enllà un ràpel aterrissant en un drossatge; però com a final el cop de gràcia, dos cascades amb aigua “a sac” de 45 metres cadascuna amb una marmita intermitja que sembla el cantàbric.
Cansats i quelcom esgotats per la tensió nerviosa, un mos i cap al Cebollar. Aquest barranc no porta un cabal tan elevat però és complicat tècnicament, i més pel cansament que arrosseguem. De tota manera conforme baixem no ens podem tenir del que ens espera, la sortida del barranc amb el famós “Salto del Carpin”, cascada de 130 metres amb tres ràpels en paret. Doncs aquí ens tens un pèl acollonits però fotent-li sang freda a l´assumpte i cap avall.
Un cop enllestit el segon barranc cap a l´hotel, ja n´hi ha prou per avui (unes 9 horetes en remull, i fresquet).
Diumenge ens aixequem amb agulletes etc. Però esmorzem a correcuita i cap al barranc d Consusa inferior, que en aquest cas està sec, però que és d' esforç sostingut amb un r`+apel i molta corda. En la segona marmita trampa, que està seca faig sortir el Feliu al demunt de les espatlles, i jo estic una bona estona per fer-ho, i finalment ho aconsegeixo a base de "jumar" i "machard" ( o estava molt cansat o sóc basyant més fluix que no pensava).
Com tot al final sortim del barranc i contents cap a casa doncs hem assolit l´objectiu que no era com diuen “moco de pavo ni bigotillo de gamba".

Text i fotos: Amadeu Gallart

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ara m' agrades que pengis alguna fita Senior!! gràcies a l' Emili clar!!

A tenir en compte varies coses: La corda curta del sorrosal... XD!!!, amb costellada contra la paret de Junior!! i corresponents fisures, però aguantant el ritme. El fred i el vent que vas passar al salt del Carpin!! i la p... marmita trampa del consusa que ens va fer patir lo que no està escrit. Un cap de setmana irrepetible per les emocions, pel que vam gaudir i per l' inestimable amistat que vàrem fer amb els nois de l' Alain (guias de torla). Candela!!!

 
ir arriba