Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Dôme de Miage i Mont Blanc


Un altre Mont Blanc (variant dels inexistents campaments d'alpinisme d' aquest 2010 ). No en tenim una crònica detallada però si els comentaris dels nostres amics, i una magnífica col·lecció de fotos.

Del 18 al 27 de Juliol 2010, la Montse, l' Isra, i en Rafa  han estat Chamonix. La primera intenció era fer el Mont Blanc fent la travessa pel refugi de Conscrits, l' aresta de la Dôme de Miage, el refugi Durier, l' agulla de Bionnassay, el Dôme de Goûter i el Mont Blanc. Formen un potent equip, i el seu objectiu és assolible.
Varen sortir de Les Contamines cap el refugi de Tré la Tête, des de on van pujar pel llarg pedregar de la morrena del glaciar, i pels obligats passos ferrats i escales, que porten al refugi de Conscrits on varen fer nit.L'endemà tocava anar cap a el refugi Durier.
Feia un dia lluminós i bo, des de la agulla de la Bérangère, i en tota l' aresta de les Dôme de Miage les vistes sobre el Mont Blanc eren espectaculars.

El dia havia anat avançant i per arribar a l' ultima Dôme de Miage (3.673m) es troben amb un impediment imprevist. Una llarga placa de glaç, que representava prolongar la marxa d' una manera excessiva per la necessitat obligatòria d' assegurar i muntar reunions amb caragols de gel, i posant l' horari previst fora del seu abast. Encara quedava molt de temps fins al refugi Durier. 

En paraules d' en Rafa: 
" ...  Degut a les dolentísimes condicions de l´ultima aresta (no existia) i el flanqueig impossible per la exagerada presencia de gel vam decidir, amb molt de seny, retornar al refugi de Conscrits i preparar el següent a atac al Mont Blanc seguint la ruta dels 4000 ..."

Així es va gestar la segona part de l' aventura amb el parèntesi d'alguna pluja.

Segons en Rafa:
"... El temps no ens volia deixar pujar,... però finalment tenim un feliç final i el cim ens va deixar pujar, només uns minuts de gloria per deixar-nos baixar una mica i mostrar-nos la seva ... FORÇA !!!"

La Montse ens ho deia així: " ...Bé, les vacances per els Alps fantàstiques, tot i la meteo (massa aigua)!!! Això si, pel que he vist dels Alps aquest any, ha fet molta calor i les rimaies estan totes super obertes, les arestes són molt molt fines (oi, Rafa??jejeje!!), hi han moltes plaques de gel,... en fi, s´ha d'anar amb molt de compte!! Per no dir, tots els grups que et trobes amb un guia que no saben ni on es fiquen! quina por!!!
Però nosaltres hem tingut dues grans aventures, oi nois?? Ha sigut genial!!

Rafa: " ... Si bueno, les ARESTES.......trenta centímetres per ficar un peu i després l´altre i un bonic precipici cap a la dreta mirant la vall i a l´esquerra una caiguda lliure sostinguda de dos cents, tres cents o no sé quants metres¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ i encara així cantàvem tots tres el megaexit de l´Estiu: " Anem a la muntanya, tralaraa...."Alló va ser una MEGATRIOMFADA AL MB, el temps no ens va acompanyar, però vam aguantar i vam fer dues sortides en una, encara que lo millor va ser la cordada que vam fer tots tres.

Des de Chamonix, telefèric a l' Agulla de Midi, i baixada cap el refugi de Còsmiques per sopar i dormir.
Sortida de matinada per posar-se a la cua interminable de gent que enfila la ruta del Mont Blanc de Tacul, el Mont Maudit, i el Mont Blanc. Varen tenir paciència, i això els va portar el premi del cim.

Text: de les mini cròniques i comentaris de la Montse, l' Isra, i en Rafa.
Fotos: Montserrat Andreu i Rafael Ledesma.

 
ir arriba