Avui és

SOBRE AQUEST BLOC

Us volem informar que des de finals del 2012 i principis del 2013, les activitats del Grup d' Alpinisme CEC que es publicaven en aquest bloc, les anem publicant internament en cròniques i fotos compartides amb altres eines de la xarxa.

No descartem en un futur tornar a publicar les nostres cròniques d' activitat en aquest bloc, però de moment deixem les aquí publicades com a mostra de les que es van fer durant aquest període que les fèiem públiques.


Obergabelhorn (4.063m)

Des del cim del Obergabelhorn

Aquest any el campament d' alpinisme dels Alps no ha estat gens ortodoxa. No hem fet una trobada col·lectiva sinò que l' hem fet en diferents grups, en diferents dates, i en diferents llocs. Però no per això hem deixat de fer activitats, i algunes prou espectaculars, com aquesta ascensió al Obergabelhorn que ens explica l' Amadeu. Ell, juntament amb la Dolors en Xavi i l' Ivan han estat uns dies a Sant Niklaus a la vall que puja cap a Zermatt, des de on han fet diferents ascensions.


28 de Juliol 2010
Bona nit companys; adjunto fotos de l´ascensió guiada que vaig fer a l´Obergabelhorn en el marc de la sortida feta amb la Dolors, Xavi i l' Ivàn.

Vam fer l´Alallinhorn i desprès ells el Bishorn; jo vaig optar, doncs feia temps ho portava de cap, per fer amb el guia que conec el Obergabelhorn, fent també el Wellenkuppe que es un 3.900, de tal manera que es puja el primer, i el segon i més alt, es fa seguint l´aresta entre els dos.

Tanmateix cal passar per dalt un gendarme que veureu en una foto que vaig fer a un quadre del refugi de Rothorn (3.200 m.), que es molt espectacular. L´ascensió es força complicada, potser la de més difucultat dels 4.000 que he fet.
Es puja per glaciar fins l´aresta del Wellenkuppe (que deu ni do) que es tipus Grand Combin més curta. Un cop allí, es pren l´aresta a l´Obergabelhorn, es passa el gendarme, flanqueig amb pati de la cara nord a 55-60 graus exposat i la part final fina aresta amb pati als dos costats a tercer, tercer+, però l´exposició es constant a l´aresta i desprès tornar destrepant pel mateix camí, entre la tensió i entre 5-6 hores la pujada més unes quatre i pico la baixada acabes baldat (Emili, ve a ser com el Weisshorn però una hora més curt).
Desprès 1600 metres de baixada a Zermatt desde el refugi, es a dir es surt desde el poble sense cap telefèric ni res, doncs el dia de l´ascensió vaig baixar quasi 2.500 metres.

Bé, espero que us agradin les fotos i no sabeu el goig que em dona poder compartir-les amb vosaltres així com l´experiència viscuda. Espero que ben aviat ens veiem tots en alguna sortida i que aquest hivern fem moltes coses junts. Salut,

Amadeu.

 
ir arriba